apr 202012
 

 

Højesteret har frifundet Lars Hedegaard for spredning af racisme i den efterhånden berømte sag om et interview, der fandt vej til en internetside og siden videre til andre medier.

Men Højesteret vurderer, at hans udsagn – som indeholder det budskab, at muslimer generelt begår grov kriminalitet – ville være strafbare efter straffelovens § 266 b, stk. 1, hvis de var fremsat offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds.

Det mener Højesteret imidlertid ikke, at Hedegaard havde til hensigt.

”Denne afgørelse vil Hedegaard forhåbentlig ikke betragte som et adelsmærke”, siger Dansk PENs formand, Anders Jerichow.

”Højesterets vurdering må være meget ubehagelig for både Hedegaard og hans ’Trykkefrihedsselskab’. Det kan ikke være rart at få sine egne – eller sin formands – ytringer stemplet af højesteret som racisme.”

”Vi finder det fornuftigt, at samfundet har en grænse for, hvad man i medier kan sprede af ringeagt overfor mindretal. Og jeg synes, vi skal betragte sagen som en rød lampe - en slags advarselslampe, der bliver tændt, fordi vi har givet os selv ytringsfrihed under ansvar. Det er opmuntrende, at Lars Hedegaard ikke havde til hensigt at sprede racistiske ytringer. Men det havde været endnu mere opmuntrende, hvis han afholdt sig fra at bruge racistiske ytringer.”

 

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Påkrævet

Påkrævet

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.