Fordi hver en pen og hvert et ord, som kan virke frit, dermed også øger friheden for millioner af andre

Arrangement

 Posted 19. september 2019
 

Litterærhavefest om drømme og visioner 2014

10. august 2014, kl. 13:00-16:00
Dansk Pen, gårdhaven, Dronningensgade 14, 1420 Kbh.

Festivalfoto: Nina Tin Rasmussen

Festivalfoto: Nina Tin Rasmussen

Velkommen til en eftermiddag med teater, musik & sang, oplæsning, samtaler, historier og rejsebeskrivelser. Fra Chile, Rumænien, Nepal, Tunesien, Iran, Libanon, Zanzibar, Indien - og Danmark.
Mød oversætter og visesanger Iben Hasselbalch, skuespillerne Bozenna Partyka (Polen), Sue Hansen-Styles (England), Hilal Lamaa (Libanon) og Birgitte Prins, pædagog-studerende Martin Lykke Breving , efteruddannelsesleder Kerstin Anderson og danser Lars Bjørn, webdesigner John Nielsen, forfatter og fortæller Pia Sigmund, instruktør Ditte Maria le-Fevre, forfatterne Erik Møller Andersen og Camilla Stockmarr samt korleder Louise Adrian og Exit Hans (fra Fangekoret).

Program: Kl. 13-14:
Oversætter og visesanger Iben Hasselbalch synger og spiller egne sange og fortæller om sin oversættelse af den chilenske forfatter Roberto Bolaños sidste storværk ”2666”, udgivet posthumt i 2004 (på dansk i 2012). Hør et uddrag fra den 1.029 siders lange farverige roman. Det læses af skuespilleren Sue Hansen-Styles.
"Når du har åben mund bliver hjertet koldt" er et citat fra monologen " I dag havde jeg helst ikke mødt mig selv" baseret på Herta Müller-romanen, der udkom på dansk med 15 års forsinkelse, efter at den tysk-rumænske forfatter fik Nobels Litteraturpris i 2009. Helt exceptionelt fik Verdens Mindste Teater rettighederne til opførelsen. Hør et uddrag fra forestillingen med skuespiller Bozenna Partyka (Polen) instrueret af Ulla Koppel.
Pædagog-studerende Martin Lykke Breving var i foråret i Nepal, for at bygge en legeplads som et led i et udvekslingsprogram i forbindelse med sit studie. Det var et på én gang spændende og ganske udfordrende møde med et andet samfunds normer. For hvilke regler er der på en legeplads? Hør beretningen derfra.
Efteruddannelsesleder Kerstin Anderson (Dansk Scenekunstskole) og danser Lars Bjørn fortæller om ”Devising Project Tunis”, hvor 20 scenekunstnere fra Tunesien og Danmark i løbet af tre uger var sammen for at lave en værkstedsforestilling om identitet i oktober 2013 uden for Tunis. Én ting var hvad der på forhånd var planlagt. En anden var hvad der skete, da der udbrød nye uroligheder på årsdagen for det arabiske forår.
Kl. 14-15:
Webdesigner John Nielsen startede i musikbranchen, men så vendte vinden. Hør hans beretning.
Forfatter og fortæller Pia Sigmunds ”En engel på hver skulder”(Ravnerock, 2013) er en indsamling af historie og historier fra fem arabiske lande: Irak, Jordan, Libanon, Palæstina og Syrien. Er 3. bog i serien Historiebazaren. I de to øvrige har Pia indsamlet historie og historier fra Tyrkiet, Bosnien og Hercegovina. Derudover har Pia også skrevet en lang række bøger om børn op igennem Danmarkshistorien. Fra 1658 til 1971.
Skuespiller Hilal Lamaa (Libanon) fortæller i en samtale med instruktør Ditte Maria le-Fevre om sit arbejde med monologen ”Den persiske ørn”, og laver et uddrag fra monologen, der er baseret på romanen ”Persiske ørne”af Sam Nik og Michael Svennevig (Epigraf, 2014), der udkommer dagen forinden. Det er Sam Niks fortælling om hans opvækst og begivenhederne, der ledte frem til flugten fra Iran, der er bearbejdet til en monolog af Michael Svennevig. Den giver indblik i livet i skyggen af den religiøse revolution i Iran i 1979, og om hvad der senere skete. Urpremiere i Vesterbro Naturværksted den 31.8.2014 og spiller hver dag frem til den 7.9. som del af Teater i Træstubben, Teaterdage på Vesterbro og i Charlottenlund.
Forfatter Erik Møller Andersens bog ”Ngalawaen” (Shikamuu, 2012) er en på mange måder overraskende bog. Det er hverken en roman eller nogen faglitterær udgivelse - i den gængse forstand. Men mest en rejseskildring fra tropeøen Zanzibar – 6 grader syd for ækvator. Den er helt sin egen - og vældig charmerende. Erik Møller Andersen fortæller om mødet med Zanzibar.
Korlederen Louise Adrian og Exit Hans fra Fangekoret synger og spiller bl.a. "Little help" med egen tekst og musik, fra cd´en ”Fangenumre” (2008). I teksten står der: They call it "Zero tolerance "- and "Tough on Crime"/ But where the hell were help to find - when there still was time. Hør Louise og Hans fortælle om at overvinde de begrænsninger som livet byder os.
Kl. 15-16:
Hvem skulle tro at døden kunne være så morsom? Men det er den i Margaret Edsons velskrevne skuespil ”WIT” der spillede på Bådteatret med Sue Hansen-Styles i den altdominerende hovedrolle instrueret af Peter Dupont Weiss. At engelsk er så smukt er hver gang så forbavsende, men sådan er alle Why Not Theatre Company´s forestillinger. Hør Sue Hansen-Styles lave et uddrag fra forestillingens prolog og fortælle om at lave teater på engelsk - i Danmark.
Forfatter Camilla Stockmarr læser og fortæller om ”Den anden bred” (Samleren, 2014). Bogens hovedperson, Phønix, har kun få måneder tilbage at leve i og har forladt sin kone og lille datter for at rejse til Varanasi i Indien. Mødet med Varanasi virvar af pilgrimme og ligbål, spiritualitet og religion, er både knugende og forløsende.
Skuespiller Birgitte Prins har skrevet ”En bog om fremmedsprog og dialekt på scenen” (Får 302, 2014), hvor hun dels har taget udgangspunkt i egne erfaringer og dels har talt med flere af sine kolleger om hvordan de klarer sig med deres (fremmed)sprog og dialekter. Om hvordan de bruger de sproglige udfordringer, de har mødt på scenen. Hør hendes beretning. Som afslutning fremfører Birgitte sin julepyntsklippende monolog fra Teater Får 302´s juleforestilling "Når krybben er tom" (2013) af Tomas Lagermand Lundme instrueret af Anders Lundorph.
Oversætter og visesanger Iben Hasselbalch afslutter musikalsk med en vise.
* NB: I tilfælde af dårligt vejr flyttes arrangementet til Dansk Forfatterforenings lokaler et par gader derfra, Strandgade 6.
Det er gratis. Alle er velkommen - det er et åbent arrangement.
*
Indgår i Festivalweekend om drømme og visioner, der åbner dagen forinden på Vesterbro: http://michaelsvennevig.weebly.com/festivaler-2014.html
I samarbejde med Dansk Forfatterforenings Internationale Udvalg, Danske Skønlitterære Forfattere og Dansk PEN.
Festivalfoto: Nina Tin Rasmussen

Festivalfoto: Nina Tin Rasmussen

2022 ] [ 2021 ] [ 2020 ] [ 2019 ] [ 2018 ] [ 2017 ] [ 2016 ] [ 2015 ] [ 2014 ] [ 2013 ] [ 2012 ] [ 2011 ]