fremmer
litteraturen
forsvarer
ytringsfriheden

Arrangement

 Posted 19. september 2019
 

Mød Maryam Namazie, iransk menneskeretsaktivist

27. september 2011, kl. 19:00-21:00
Festsalen, Designmuseum Danmark Bredgade 68, København K

Møde med den iranske menneskerettighedsaktivist

Maryam Namazie

Sharia Law, Universal Rights and Secularism

 

Ateistisk Selskab har inviteret den anerkendte menneskerettighedsaktivist Maryam Namazie til Danmark og indbyder Dansk PENs medlemmer til hendes foredrag.

 

Maryam Namazie (http://maryamnamazie.com/index.html) er født i Iran, men forlod landet i 1980 og har siden arbejdet for at fremme menneskerettigheder og modarbejde undertrykkelse. Hun er især kendt for sit engagement i "One Law for All"-kampagnen, der arbejder imod sharia i England og sætter fokus på borgerrettigheder og et sekulært retssystem. Hun er ligeledes talskvinde for foreningen "Equal Rights Now", der arbejder imod kvindeundertrykkelse i Iran, og hun er talskvinde for "Council of Ex-Muslims of Britain", der hjælper personer, der ønsker at forlade islam. Maryam har modtaget talrige priser og anerkendelser for sit politiske engagement.

 

Hun vil holde et foredrag (på engelsk) med efterfølgende tid til spørgsmål og debat. Foredragets titel er "Sharia Law, Universal Rights and Secularism", og hun vil tale om det diskriminerende i at have shariadomstole i Europa, og hvorfor det er så vigtigt at modarbejde sharialov i sammenhæng med kampen imod højreradikale kræfter. Hendes fokus er på vores historiske pligt til at forsvare universelle menneskerettigheder, medborgerskab og sekularisme.

 

Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig på grund af de begrænsede pladser. For at tilmelde dig bedes du sende en email til formand@ateist.dk med navn og antal.

 

2022 ] [ 2021 ] [ 2020 ] [ 2019 ] [ 2018 ] [ 2017 ] [ 2016 ] [ 2015 ] [ 2014 ] [ 2013 ] [ 2012 ] [ 2011 ]