Brasiliansk journalist skudt ned på gaden


Decio Sá blev skudt på åben gade af formodet lejemorder

 

PEN’s Writers in Prison Comittee (WiPC) er rystede og chokerede over nyheden om mordet på den brasilianske journalist Décio Sá den 23. april i år. Décio Sá blev skudt af en ukendt gerningsmand uden for en bar i Sao Luis i den nord-østlige del af Brasilien. Alt tyder på, at det var et lejemord, og WiPC kræver, at de brasilianske myndigheder foretager en grundig undersøgelse af mordet.

Décio Sá var både reporter for lokaleavisen “O Estado do Maranho” (“Hvad sker der i Maranho”. red) og havde sin egen blog “Blog do Decédio”. Den 42-årige brasilianer beskæftigede sig med stof om politik og kriminalitet, og på sin dødsdag spise han frokost på en lokal bar. I følge rapporter modtog han et telefonopkald, som han gik ud på gaden for at besvare. Mens han talte i telefon blev han skudt seks gange i hovedet og nakken af en mand, der bagefter flygtede på motorcykel.

Gerningsmanden gjorde intet forsøg på at skjule sit ansigt eller sin identitet.

Décio Sá’s kollegaer på lokalavisen fortæller, at hans artikler og indlæg på bloggen, som i øvrigt var en af de mest populære i Maranho, havde skaffet ham mange fjender i det kriminelle miljø. Politiet undersøger nu, om mordet har relation til en artikel Sá arbejdede på om en lokal politikers involvering i prostitution og mordet på en studerende.

Décio Sá har været journalist i 17 år og efterlader sig en enke og en otteårig datter. Han er den tredje journalist der er blevet myrdet i Brasilien i 2012. I februar blev Paulo Roberto Cardoso Rodrigues and Mario Randolpho Marques Lopes myrdet, og ingen af gerningsmændene er endnu blevet pågrebet. I alt er otte skrivende journalister blevet myrdet i Brasilien de seneste to år.

Læs mere her:

Valério Nascimento (dræbt i maj, 2011);

Auro Ida (dræbt i juli 2011).

 

 

 

 

 

Please send appeals:

 

 

 

Protesting the murder Décio Sá;

Noting that eight print journalists have been murdered in the space of two years;

Calling on the Brazilian authorities to carry out a full and impartial investigation into the killing as a matter of urgency, and to ensure that those responsible are brought to justice.

10 tanker om “Brasiliansk journalist skudt ned på gaden”

  1. Pingback: go x app
  2. I may need your help. I’ve been doing research on gate io recently, and I’ve tried a lot of different things. Later, I read your article, and I think your way of writing has given me some innovative ideas, thank you very much.

  3. Pingback: sudoku

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.