Fokus på Tyrkiet

Pressemeddelelse: Dansk PEN har inviteret tre af Tyrkiets mest anerkendte, kritiske stemmer til København, for at sætte fokus på landets fæle rekord i fængsling og retsforfølgelse af journalister og forfattere.

Mehmet Altan er forfatter og journalist, bosat i Istanbul og har skrevet en lang række bøger om tyrkiske forhold. Altan er desuden en anerkendt og aktiv debattør ved de største tyrkiske medier.

Mehmet Coban er filminstruktør og Journalist, bl.a. kendt for sine kritiske TV-programmer om de politiske forhold i Tyrkiet.

Altan Tan er forfatter og Journalist, bosat i Diyarbakir/Ankara. Tan har siden starten 1980’erne været aktiv demokratiforkæmper. Hans far var politisk fange og blev dræbt under tortur i fængsel i Diyabakir. Altan Tan har skrevet bøger og bidraget til mange antologier om de politiske forhold i Tyrkiet. Han er i dag parlamentsmedlem for det kurdiske parti BDP.

De tre gæster er i København fra d. 25.- 27. april.

Torsdag d. 26. april 2012 holder Dansk PEN et offentligt møde om Tyrkiet, demokrati, ytringsfrihed og de fængslede forfattere.

 

Tid:               kl. 17.15 – 19.15

Sted:            Auditoriet, Strandgade 71, Christianshavn

 

Mødet foregår på engelsk

 

 

 

For interviewaftaler og øvrige henvendelser, kontakt venligst Dansk PENs sekretariat, Mille Rode: 40 45 44 19 / 32 95 44 17 / pen@pen.dk 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.