Fordi hver en pen og hvert et ord, som kan virke frit, dermed også øger friheden for millioner af andre
dec 042015
 

PEN International er dybt bekymret over tilbageholdelsen af ​​Can Dündar, chefredaktør på den tyrkisk avis Cumhuriyet, og hans kollega Erdem Gül, der er chef på avisens Ankara-redaktion. De to blev afholdt den 26. november, anklaget for spionage og andre lovovertrædelser under henvisning til national sikkerhed.

I juni 2015 anmeldte præsident Recep Tayyip Erdogan Can Dündar og Erdem Gül for i maj måned at have offentliggjort en video, og bragt en nyhedshistorie med fotografisk dokumentation for, at den tyrkiske efterretningstjeneste har leveret våben til islamistiske grupper i Syrien. I anklagen beskyldtes Dündar for forsøg på manipulation med fabrikeret materiale og for at offentliggøre fortrolige oplysninger. Den maksimale straf for denne form for forbrydelse er livsvarigt fængsel.

International PEN opfordrer de tyrkiske myndigheder til øjeblikkeligt og betingelsesløst at løslade de to journalister og til at droppe alle anklager mod Dündar for hans legitime ret til at virke som journalist og politisk kommentator.Can Dünar.