MØD STIFTERNE AF DET INTERNATIONALT ANERKENDTE, MEN I HVIDERUSLAND FORBUDTE BELARUS FREE THEATRE

Belarus Free Theatre er en af ​​de mest højrøstede kritikere af Europas sidste overlevende diktatur; det undertrykkende hviderussiske regime under ledelse af præsident Aleksander Lukasjenko.

Teatret blev grundlagt i 2005 af ægteparret Nikolai Khalezin og Natalia Kaliada, samt teaterinstruktør Vladimir Scherban.

Kom og hør Nikolai Khalezin og Natalia Kaliada fortælle om kunstens og kulturens vanskelige vilkår i Hviderusland i dag.

 

Lørdag den 10. december

Poesiens Hus, Gothersgade 89

Kl. 15-17

Ordstyrer: Journalist Niels Ivar Larsen

Arrangør: Dansk PEN og Freemuse

Til trods for, at de har mistet deres officielle job ved Belarus Statsteater, så har holdet bag BFT gennem alle årene bestået af de samme aktører. Foruden Nikolai Khalezin, Natalia Kaliada og Vladimir Scherban består gruppen af Oleg Sidorchyk, Yana Rusakevich, Maryna Yurevich, Denis Tarasenko, Pavel Gorodnitski, Svetlana Sugako.

Gruppens medlemmer gentagende gange været udsat for intimidering og chikane. De er alle unge skuespillere og dramatikere der er drevet af en fælles passion for teater og et stort engagement i deres lands forhold og fremtid.

At beskæftige sig med kritisk kunst under de politiske forhold der hersker i Hviderusland i dag, er meget vanskeligt. BFT kan ikke forhåndsannoncere deres forestillinger, men må opføre på udvalgte private spillesteder rundt omkring i Minsk og publikum bliver kort forinden gjort opmærksom på tid og sted for forestillingerne via sms eller e-mail.

Selvom BFT er tvunget til at arbejde i skjul i Hviderusland, så har gruppen rejst meget og de har fået et voksende internationalt ry med støtte fra kunstnere og teaterlegender som Tom Stoppard, Harold Pinter, Václav Havel, Kevin Spacey, Jude Law, Sam West og mange andre. Hvad der måske er mest forbløffende er BFTs evne til at skabe store teaterkunst under næsten umulige vilkår; deres internationale præstationer modtager regelmæssigt flotte anmeldelser af teaterkritikere, og i 2011 blev de tildelt den mest prestigefyldte amerikanske Off-Broadway Obie Award.

Arrangementet foregår på engelsk.

Alle er velkomne.

 

 

En tanke om “MØD STIFTERNE AF DET INTERNATIONALT ANERKENDTE, MEN I HVIDERUSLAND FORBUDTE BELARUS FREE THEATRE”

  1. It is well known that the use of low dosages can select for resistant strains when they are competed in co culture with susceptible strains 17 generic 5 mg cialis Activity for patients with uremia is self restricted based on their level of fatigue

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.