Mød den marokkanske blogger Houda Chaloun

 

 

’Vi er alle …’

I sidste måned valgte den 16-årige marokkanske pige Amina Filali at tage sit eget liv ved at spise rottegift, da hun blev tvunget til at gifte sig med sin voldtægtsmand. Sagen har fået Marokkos kvindesagsforkæmpere på barrikaderne, og Amina Filali er blevet et symbol på alle de kvinder, der udsættes for voldtægt – ikke bare i Marokko, men i hele den arabiske region.

Historien om Amina Filali er historien om en ny form for aktivisme, der breder sig i den arabiske region: ’Vi er alle’-kampagnerne.

De fleste husker nok kampagnen ’We are all Khaled Said’, der blev sat i gang midt under Det Arabiske Forår som en reaktion på, at den 28-årige Khaled Said fra Alexandria blev torteret til døde af egyptisk politi. Khaled Said blev symbolet på politiets brutalitet og den systematiske tortur af egyptere – og hans billede et ikon for egypternes kamp for frihed og rettigheder.

Men hvad er det ’We are all’-kampagnerne kan? Og hvad er deres potentiale?

Kom og hør den marokkanske blogger Houda Chaloun fortæller om kampagnen for alle Marokkos Amina Filali’er, som hun desuden har taget initiativ til. Houda Chaloun er inviteret til Danmark i samarbejde med Dansk PEN og vil desuden belyste, hvad der betyder ’at stå på skuldrene’ af lignende kampagner.

Efter Houda Chalouns peptalk blænder vi op for torsdagscafé med den danske DJ-duo Ladybox, der ankommer dugfriske fra en festival i Beirut!

Vi glæder os til at se dig til loungemusik, forfriskninger og networking!

Tilmelding til Camilla Wass på cw@dccd.dk eller til Jakob I. Myschetzky på jim@dccd.dk

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.