PEN advarer mod systematisk masseovervågning

Systematisk masseovervågning, med de farer, som den indebærer for demokratiet, er en af de mest eksplosive problemer, vi står overfor i det 21. århundrede. PEN har tidligere reageret på disse udfordringer med PEN-erklæringen om Digital Freedom.

I dag udsender en lille gruppe forfattere – Writers Against Mass Surveillance – en appel med opfordring til at indføre en bindende international traktat om digitale rettigheder. Appellen er underskrevet af over 500 forfattere fra hele verden, herunder fem nobelpristagere: Orhan Pamuk , JM Coetzee, Elfriede Jelinek, Günter Grass og Tomas Tranströmer. Andre prominente underskrivere er Margaret Atwood, Don DeLillo , Daniel Kehlmann , Nawal El Saadawi, Arundhati Roy, Henning Mankell , Richard Ford, Javier Marias, Björk , David Grossman, Arnon Grünberg, Angeles Mastretta, Juan Goytisolo, Nuruddin Farah, Nick Cave, João Ribeiro , Victor Erofeyev, Liao Yiwu, David Malouf , Umberto Eco og John Ralston Saul .

I deres appel tilskynder forfatterne FN til at gøre sit for at sikre respekten for grundlæggende demokratiske rettigheder såsom uskyldsformodning og retten til privatlivets fred i den digitale verden.

Initiativet er kommet i stand i løbet af få uge, men udelukkende i kraft af forfattergruppens personlige kontakter og netværk.

Det betyder, at initiativtagerne ikke er nået ud til alle de forfattere, de gerne ville have inviteteret med. PEN International og Dansk PEN støtter kampagnen ved at fremsende appellen til sine medlemmer og opfordre dem til at deltage som yderligere underskrivere.

Initiativtagerne ‘ Writers mod Mass Surveillance ‘ vil gerne rette en dybtfølte tak til alle PEN-centre for deres bistand.

Alle forfattere, der ønsker at underskrive appellen, kan sende en e-mail til følgende adresse :

George-Orwell@mail.com

Anfør fornavn og efternavn og nationalitet.

 

Læs appellen Writers Against Mass Surveillance.

PEN International, Tysk PEN og forfatterne Juli Zeh , Ilija Trojanow , Eva Menasse, Priya Basil, Josef Haslinger, Janne Teller og Isabel Cole er initiativtagere til Writers Against Mass Surveillance

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.