Grænser for kunstnerisk ytringsfrihed?

Tirsdag 28. maj kl. 16-18
Johan Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24, København K.

Et panel bestående af politikere, kunstnere og kulturkritikere vil i samtalen give deres perspektiver på, hvorfor den kunstneriske frihed er særlig vigtig i et demokratisk samfund. Panelet vil tale om spørgsmål som, hvordan kan kunsten være en demokratisk løftestang? Hvad er, og hvad skal begrænsningerne for kunstens ytringer være?

København har en særlig status som “friby”, der giver asyl til forfulgte kunstnere, som en del af ICORN-netværket (International Cities of Refuge Network). København inviterer således kunstnere, som er forfulgt i deres hjemland, til et 2-årigt ophold i den danske hovedstad. I år er København vært for ICORN International General Assembly, en verdenskongres, hvor en række repræsentanter for fribyer over hele verden, samt flere markante internationale politikere mødes og sætter kursen for fremtidens arbejde med fribyer. 

Mød billedkunstner Augusta Atla, forfatter og debattør Moussa Mchangama, kurator og forsker Dennis Meyhoff Brink samt politikerne Michael Aastrup Jensen (V) og Charlotte Broman Mølbæk (SF).
Moderator er Christoffer Emil Bruun.

Værter for arrangementets er Dansk PEN, Art Matter Festival, Københavns Kommune og ICORN.

Tilmelding til dette arrangement sker via Billetto: