Fordi hver en pen og hvert et ord, som kan virke frit, dermed også øger friheden for millioner af andre

Arrangement

 Posted 19. september 2019
 

Festivalafslutning i gårdhaven

20. august 2017, kl. 13:00-16:00
Dansk PEN, Dronningensgade 14, Christianshavn

Tegning: Nargiz Galib Andersen. Layout: Shohreh Shahrzad

Tegning: Nargiz Galib Andersen.
Layout: Shohreh Shahrzad

Mød Cindy Lynn Brown, Mika Filborne & Thulla, Søren Valente Ovesen, Mette Frank, Kim Jezus, Susanne Kjærgaard, Nicol Foulkes Savinetti & Behnaz,  Marianne Olsen, Kenneth Krabat, Trine Runge, Fatima Osborne & Mads Nygaard - og Bent Melchior.

Festivalarrangør og vært: Michael Svennevig

PROGRAM:
Cindy Lynn Brown læser prologen ”Knurhår”, der også er med i den nye festivalbog. Cindy skriver bl.a. at "...danskerne mener at vi ikke er gode nok/til at hjælpe hinanden/vraggodset er skyllet ind i byen/flyder på mit sofabord".

Mika Filborne & Thulla udgør duoen Setja, der er gennem-gående på festivalen. Mikas lyriske klaverspil understøtter Thullas sprøde vokaler. Deres musik er på én gang både drømmende og nærværende.

Søren Valente Ovesen fra Teatergruppen BATIDA fortæller om at krydse grænser, såvel kulturelle som geografiske. Senest har DR2 vist en dokumentarfilm om deres teater-udveksling med Nordkorea. Det vil Søren fortælle mere om.

Mette Frank fortæller og læser fra ”Mens det endnu er for sent. Et portræt af sceneinstruktøren Henrik Sartou”  (Frydenlund, 2016) og svarer på om det altid vil være for sent – eller om det aldrig bliver det?

Susanne Kjærgaard fortæller om at oversætte digte, der ikke findes på noget originalsprog. Om at bryde ind imellem to sprog – og to kulturer.

Nicol Foulkes Savinetti står bag Immigrant Art Network, der nu har over et halvt tusind FB-medlemmer. Flere af dem medvirker på festivalen. En af dem er Behnaz, der har et af sine malerier med og fortæller om et liv med mange farver - og nationaliteter. For hvad er man, når man som hun er født og opvokset i Iran, er amerikansk statsborger og har boet i seks forskellige lande? Behnaz har valgt at fokusere på at være kosmopolit.

Marianne Olsen har oversat Carol Matas nyudkomne ung-domsroman ”Større end engle” (Tellerup) om jødeforfølgelsen i Frankrig, og fortæller om romanen, som Mette Frank læser uddrag fra.

Kim Jezus introducerer Copenhagen World Music Festival, der åbner i København fra den 6.-10. september 2017 – og giver et nummer på harmonika.

Kenneth Krabat har skrevet uanede mængder af digte, men aldrig før dramatik. Ikke før nu. Hør én af de 17 énaktere fra hans samling ”Hårdt omtalte fjerkræ”(Se, Sne!, 2016), der bliver fremført af blandt andet Trine Runge.

Fatima Osborne & Mads Nygaard er på mange måder hinandens modsætninger, men begge har en særlig menne-skelig indsigt. Og så kan de fortælle historier. Til festival-afslutningen har de sat hinanden stævne for at tale om brugen af ord som "sort" og "neger", for hvornår er det at ordene skiller - og samler os? Fatima og Mads udfordrer hinanden, sig selv - og os andre. Om det bliver en duel på ord eller et kærligt favntag, vides endnu ikke. Måske begge dele.

Bent Melchior (i den kommende festivalbog): ”Så derfor, brug livet, så længe du har det! At jeg har fået lov til at have det så længe er jo fantastisk, og så bilder jeg mig ind … jeg planlægger jo, og der kommer nogen og spørger, om jeg vil noget til august (smiler). Hvem ved, hvor jeg er til august? Men så går jeg hen og siger ja, og pludselig er det august. Eller også bliver det aldrig august, og så må man have mig undskyldt. Jeg kunne ikke gøre for det! På sin vis kan i dag være min sidste, men jeg planlægger hver dag og har planer for det kommende år. Også langt videre end til august.” Mød Bent Melchior til festivalafslutningen, hvor han runder festivalen af og binder en sløjfe på eftermiddagens indslag.

Se også festivalens hjemmeside og Facebook-opslag.

Se også PEN-arrangementet den 17.8.2017, der ligeledes indgår i festivalen JA TAK, TIL KAFFE. Se trailer.

 

2022 ] [ 2021 ] [ 2020 ] [ 2019 ] [ 2018 ] [ 2017 ] [ 2016 ] [ 2015 ] [ 2014 ] [ 2013 ] [ 2012 ] [ 2011 ]