Caselisten 2013

International PENs Writers in Prison Committee registrerer i gennemsnit ca. 900 sager årligt vedrørende forfattere, journalister, forlæggere, redaktører, bloggere m.v. der trues, forfølges, er fængslet eller dræbt på grund af deres arbejde.

Nogle af disse sager opfatter vi som såkaldte main cases, hvilket indebærer, at PEN-kolleger verden over sætter alt ind på at hjælpe de pågældende fri, herunder til at få en mere retfærdig rettergang og bedre forhold under afsoningen. I mange tilfælde er de pågældende fængslet i lang tid uden at være sigtet og uden at være stillet for en dommer.

PEN vedbliver at opfatte disse sager som main cases indtil de pågældende kommer fri, med mindre der fremlægges pålidelig og troværdig dokumentation for, at de pågældende har brugt vold eller har tilskyndet til racistisk had.

Case listen opdateres løbende, når der kommer nye oplysninger i en sag, men listen offentliggøres kun en gang om året, hvor vi også fremlægger det samlede antal trusler og overgreb mv. som vi har registreret mod kolleger i løbet af året.

Caselisten for 2013 kan ses HER