1500 dage bag lås og slå – Ahmet Altan er stadig fængslet

 

Den tyrkiske forfatter Ahmet Altan har nu i fore år siddet fængslet på absurde, udokumenterede og konstant nye og ændrede anklager. I dag, den 9. november kan han markere sine 1500 dage bag fængslets mure.

Altan blev arresteret den 12. september 2016, mistænkt for under et tv-interview at have sendt hemmelige beskeder med opfordringer til kupmagerne. Efter 12 dages tilbageholdelse hos politiet blev han fængslet og anklaget for at ville omstyrte regeringen og for at være medlem af en terrororganisation. Anklagerne førte først til en fængselsdom på livstid, men ved en appel til højesteret blev dommen siden trukket tilbage og Altan kortvarigt løsladt. Kun otte dage senere blev han igen arresteret, da der var blevet fremsat nye fabrikerede anklager imod ham.  En ny retssag, hvor Altan var anklaget for at have “hjulpet en terrororganisation, uden at være medlem” førte til en usædvanlig hård dom på 10 år og 6 måneders  fængsel.

I mere end et år har Altans sag ventet på en afgørelse fra Kassationsretten i Istanbul og det er nu fire år siden at hans anmodning om at få sin sag behandlet af EUs menneskerettighedsdomstol, blev indgivet.

Nok er nok

#FreeAhmetAltan

#1500Days