Kære Mette Frederiksen: Abdul-Hadi Al-Khawaja skal have hjælp nu!

Sammen med 117 danske og internationale organisationer har Dansk PEN i går sendt et åbent brev til statsminister Mette Frederiksen og udenrigsminister Jeppe Kofod. Abdul-Hadi Al-Khawaja, der er fængslet på livstid i Bahrain for sin aktive deltagelse i demonstrationerne for demokrati og menneskerettigheder i 2011, skal forhandles fri og bringes hjem til Danmark, hvor han kan blive genforenet med sin familie og modtage den lægelige behandling, han har så stærkt brug for.
Al-Khawajas helbred er svækket af omfattende tortur og flere sultestrejker, han har gennemført i protest mod de umenneskelige forhold i fængslet.

“Skiftende danske regeringer har i de sidste ti år fejlet i forsøget på at få Abdul-Hadi Al-Khawaja fri og til Danmark. Vi har en forpligtelse til at hjælpe, ikke alene fordi han er dansk statsborger, men fordi kampen for ytringsfrihed, demokrati og menneskerettigheder skal tages alvorligt. Vi skal hjælpe dem, der sætter livet på spil for disse værdier,” siger Mille Rode, generalsekretær i Dansk PEN.

Læs brevet til Mette Frederiksen her:

Bahrain – Abdulhadi Al-Khawaja Joint Letter En. 22 January 2021 FF12