Fanatikere i den bedste sendetid – naivt eller nødvendigt

 

I

Invitation til debatmøde

Fanatikere i den bedste sendetid – naivt eller nødvendigt?

Det 4. af Schæffergårdens debatmøder i efteråret handler om hvordan radikalisering og fanatisme opfattes indenfor psykiatrien og sociologien. Bidrager den store interesse for og æstetisering af vold i medierne og samfundet generelt, til moralsk afstumpethed?

I panelet: Finn Skåderud, psykiater, forfatter og kulturkritiker. Skåderud var kommentator for det norske stats-tv NKRs under retssagen mod Anders Behring Breivik

Stig Hjarvard, professor på institut for medier, erkendelse og formidling. Forsker bl.a. i forholdet mellem medier og samfund, og hvordan samfundet i stigende grad bliver underlagt og er afhængig af medierne og deres logik.

Erika Fatland, forfatter og socialantropolog. I bogen Englebyen beskriver Fatland gidseldramaet mod skole 1. i Beslan i 2004, hvor 333 mennesker blev dræbt, heraf 186 børn. Hun arbejder lige nu på en bog om terrorangrebene i Norge i 2011.

Carsten Bagge Laustsen, lektor i politisk sociologi og leder Center for sociologiske studier ved Århus Universitet. Laustsen har bl.a. forsket i vold og radikalisering.

Mødet holdes mandag d. 26. november 2012, Schæffergården, Jægersborg Allé 166, Gentofte. kl. 20-22.

Arrangementet er gratis og åbent for alle. Vi anbefaler tilmelding, da der er begrænset plads.

På Restaurant Wohlert kan man forud for arrangementet nyde en god middag. Tilmelding samt bordbestilling på tlf.: 39 77 28 00.

Kontakt: Programansvarlig, daglig leder af Dansk PEN Mille Rode (mille@pen.dk eller 40 45 44 19) Arrangør: Fondet for Dansk-Norsk samarbejde med støtte fra Den Norske Ambassade og Fonden Frit Ord.


26 tanker om “Fanatikere i den bedste sendetid – naivt eller nødvendigt”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.